Патриарх Алексий награди сръбския министър-председател Воислав Кощуница



Източник: Патриархия.Ру

Белград, 21 декември. Предстоятелят на Руската Църква награди министър-председателя на Сърбия г-н Воислав Кощуница с ордена "Преп. Сергий Радонежки" II степен за големия му принос за развитието на духовните връзки между народите на Русия и Сърбия.

От името и по благословение на Светейшия Патриарх орденът бе връчен от председателя на Международния обществен Фонд за единство на православните народи Валерий Алексеев.

Приемайки наградата, г-н Кощуница подчерта, че "руският и сръбският народ са тясно свързани чрез историята, културата и православието".

На срещата присъстваше и сръбският министър по въпросите на религията г-н Милан Радулович, съобщава пресслужбата на сръбското правителство.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...