Патриарх Алексий пожела успех на лидерите на „Г-8“


Негово светейшество руският патриарх Алексий пожела успешна съвместна работа на лидерите на осемте най-развити страни, които ще се срещнат в Санкт-Петербург, предаде Интерфакс. Той прие в своята резиденция в Троице-Сергиевата лавра представителите на президентите, които ще участват в срещата, в това число и представителя на руския президент Игор Шувалов.

"Хубаво е, че срещата на ръководителите на водещите страни в света ще се състои в Санкт-Петербург. Надявам се, че то ще премине в дух на взаимно разбиране и ще помогне за решаването на икономическите и социални въпроси, които стоят днес пред човечеството", каза Патриархът. Той напомни, че по инициатива на Руската православна църква и Междурелигиозния съвет на Русия в началото на юли в Москва ще се проведе световна среща на религиозните лидери.

Патриархът подчерта, че "религиозните дейци от целия свят могат и са длъжни да дадат своя принос за мира и съгласието между хората, за диалога на цивилизациите и разбирателството между народите".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...