Патриарх Алексий прие кардинал Роже Ечегарай



Източник :
EOREO

На 7 август 2007 година патриарх Алексий е приел в работната си резиденция в Москва кардинал Роже Ечегарай, вицепредседател на Светия Колегиум и почетен председател на Папския съвет „Правда и мир”. Кардиналът е бил придружаван от архиепископ Антонио Менини, апостолически нунций в Русия.

Кардинал Ечегарай е предал на московския патриарх лично послание от папа Бенедикт ХVІ. От своя страна, патриарх Алексий е изразил радостта си да посрещне кардинала, с когото го свързват стари приятелски връзки от времето, когато двамата са сътрудничели на европейски християнски организации. Предстоятелят на Руската църква е подчертал също, че в скоро време ще отговори на писмото на папата.

Патриарх Алексий е представил на кардинал Ечегарай последните католическо-православни прояви, проведени в Русия. „Щастлив съм, че отношенията между нашите Църкви се развиват”, е признал патриарх Алексий, „в много области се опитваме да представим на съвременния свят една обща християнска позиция и да свидетелстваме заедно за нашата вяра”.

Предстоятелят на руската църква е подчертал, че сътрудничеството между православни и католици ще се развие още по-бързо и положително когато всички трудности (като някои прозелитски тенденции на католическите мисионери в Русия и експанзията на униатството в Украйна) бъдат напълно преодолени.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...