Патриарх Алексий – човекът на годината в Русия



Интерфакс

Премията "Човек на годината в Русия" за 2007 г. беше присъдена на патриарха на Москва и цяла Русия Алексий IІ. "Много трудно е да се надценят заслугите Ви пред  пред Русия и православния народ", каза по време на церемонията по връчването, която се състоя в четвъртък в Москва, членът на руската Обществена палата и президент на Руската академия за бизнес и предприемачество Ирина Вербулина.

Негово светейшество е удостоен с тази награда в номинацията "Духовно възраждане на Русия".

Както отбеляза г-жа Вербулина, обединението на Руската църква в Русия и в чужбина, станало на 17 май 2007 г. като резултат от подписването на "Акта за канонично общение" от страна на патриарх Алексий и първойерарха на РПЦЗ митрополит Лавър в Москва, е "истинско тържество на съзидателната идея и сътрудничеството на православните вярващи от много страни".

От своя страна патриархът заяви: "Дълг на всички ни е да служим на единението както вътре в страната, така и особено на обединяването на руснаците, разхвърляни по целия свят".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...