Патриарх Алексий ІІ изпрати рождественски пожелания до основните християнски изповедания



Eucharistie
Miséricordieuse

Патриархът на Москва и на цяла Русия Алексий ІІ изпрати благопожеланията си до предстоятелите на християнските църкви – папа Бенедикт ХVІ, архиепископа на Кентърбъри Роуън Уилиамс и председателя на Съвета на Евангелската църква в Германия Волфганг Хубер.

В посланието, главата на Руската православна църква пише: „В тези дни на светла тържественост, когато на небето и на земята се носи ангелската песен: „Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение”, ние, християните, следваме призива на свети Йоан Златоуст: „Да се възвеселим заради благодатта, която ни бе явена и даровете, които ни бяха дадени. Да възвеличаем Бога, Който стана човек поради голямата си милост”.

„Отправяйки сърдечните си пожелания по случай Христовото Рождество, ви желая обилната милост на Новородения Младенец, добро здраве и Божията помощ при извършването на високото ви служение”, завършва патриархът.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...