Патриарх Алексий II: Косовските албанци са водени от идеята за създаване на Велика Албания


 

 

Москва. Руският патриарх Алексий II предупреди днес, че ако бъде дадена независимост на Косово, православните светини в областта ще бъдат унищожени, предаде сръбската агенция ТАНЮГ.

Патриарх Алексий II подкрепи позицията на официална Русия по въпроса за политиката към южната сръбска област. “Не вярвам, че албанците биха защитили сръбското малцинство и съхранили светините по правилния начин”, каза руският патриарх на среща с журналисти преди Великден. Той допълни, че знае позицията на руското ръководство за Косово, а тя е “много ясна, твърда и непроменена”.

Патриарх Алексий II оцени, че косовските албанци искат присъединяване към Албания, както и че са водени от “идеята за създаване на Велика Албания”.

“За сърбите Косово е света земя, налята с кръвта на сръбския народ. На нея са изградени много светини – манастири, църкви, които с премълчаното съгласие на международните сили са рушили и рушат”, изтъкна главата на Руската православна църква.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...