Патриарх Вартоломей е на посещение в САЩ за Богоявление


Източник: athos.alexsoft.gr

На 04.01.2006 г. Патриарх Вартоломей пристигна в САЩ, където ще участва в празничните прояви за Богоявление на 6.01.2006, в “гръцкото село” във Флорида, Тарпън Спрингс, което е световно известно като “Градът на Богоявление”.

Тази година Тарпън Спрингс празнува 100 годишнината на своя Катедрален храм “Св. Никола” и заедно с това се навършват 100 години от първото хвърляне във водите на живописния залив на град Spring Bayou за изваждането на кръста. Очаква се хиляди вярващи от цяла Америка да пристигнат за празника.

На 07 януари 2006, заедно с Архиепископа на Америка Димитрий, Патриархът ще посети в Ню Орлеан най-старата гръцка православна общност в Америка, която бе засегната от урагана “Катрина”.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...