Пет православни държави поставиха основи на културно сътрудничество



 

Източник: Aktualno.com

Пет държави, в които Православието е традиционно вероизповедание, поставиха в Атина основите на културно сътрудничество помежду си, с което искат да подчертаят християнските корени на европейската култура.
След среща на министрите на културата на Гърция, Русия, България, Украйна и Кипър в гръцката столица, те съставиха декларация, в която се посочва, че "характеристиките на европейската култура като толерантност и солидарност имат своите корени в християнството".

 

Петимата министри се ангажират да работят по прилагането на културните елементи на православието, като отдават почит на дейностите на съвременната православна църква като факт за стабилност и мир в Европа и света.
"Православието е начин на живот, който свързва теорията и религиозната вяра с практиката", посочи гръцкият културен министър Георгеос Вулгаракис.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...