ПОА: В САЩ е отворена интернет-петиция за освобождаване на архиепископ Йоан



Източник: ПОА Инфо

В Съединените американски щати, страна, известна със загрижеността и неприкосновеното зачитане на верските свободи от страна на американските граждани, е отворена интернет-петиция за освобождаване на архиепископа на Православната Охридска архиепископия (ПОА) Йоан.

След като приключи подписването, петицията, заедно с исканията Република Македония на престане с гонението и затварянията на религиозна основа на собствените си граждани и да регистрира Православната Охридска архиепископия, ще бъде изпратена до Американския държавен департамент, до седалището на Европейския съюз в Брюксел, до Министерския съвет на Германия като бъдещ председателстващ Европейския съюз, до Министерския съвет на Република Македония и до други международни институции от този род.

ПЕТИЦИЯ: Освободете архиепископ Йован от затвора в Македония

„Решете се на избор, ако сте хора с добра воля, за които са важни най-основните принципи на свободния свят, с Вашето подписване на петицията, чиито редове можете да прочетете под този текст, направете своя принос за осъществяването на изпълнението на достойнството на човешките права, или бъдете само пасивен наблюдател.

Всеки Ваш подпис е с неоценима стойност, докато един християнски висш духовник в началото на ХХІ век пребивава в затворническа килия като защитник на Православието. И докато архиепископ Йоан се моли за целия свят в нехуманни условия в затвора „Идризово” в Македония, Вашият глас против тези злодеяния е важен тъкмо сега, в този момент!”

„Ако правиш всичко, което можеш, направи това, което е нужно!”

Можете да подпишете петицията оттук.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...