Поклонниците християни ще могат да посещават мястото на Кръщението Господне



Източник: Israel Valley

Израелският министър на туризма Авраам Хиршсон обяви намерението си да развие Касар ел-Ихуд, традиционна местност, която католици, православни и арменци определят като мястото, на което Иисус Христос е бил кръстен от Йоан в реката Йордан.

Намираща се северно от Мъртво море, понастоящем местността е забранена военна зона и поклонниците могат да я посетят единствено след разрешение от армията.

Проектът предвижда да се открие обект, подобен на този, който се намира южно от Тивериадското езеро, на брега на Йордан, където протестантите извършват многобройни кръщения. С времето, всички християнски изповедания започват да идват на това място, намиращо се само на няколко километра от град Тивериада.

Министърът смята, че ако Касар ел-Ихуд се възстанови и устрои, така че да могат да се извършват богослужения, повече от 250 000 туристи ще го посещават. Всички поклонници, особено католици и православни, дошли до Мъртво море, ще могат да видят местността, където, според преданието, Иисус Христос е бил кръстен. (АФП)

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...