Поклонници се стичат към кръвоточива икона в Русия с надежда за изцеление



Кръвоточиво петно се е появило на лика на Казанската икона на Божията Майка в неголемия православен храм „Св.св. Петър и Павел” в селцето Лог, Ивловински район на Волгоградска област.

Както пише в броя си от вторник вестник „Парламентская газета”, вестта за този „знак свише” бързо се е разпространила по територията на Русия и селцето е станало обект на поклонничество от страна на вярващи от цялата страна, като на очакванията на някои от тях е било съдено и да се сбъднат.

На една от поклонничките иконата е възвърнала зрението, втора е била избавена от страшни рани по краката. А наскоро в храма са дошли и родители с десетгодишно момче, страдащо от епилептични припадъци. След многочасови молитви пред чудотворната икона, болестта е изчезнала.

Ликът на Богородица е помогнал и на московчанка, молила се за умиращия си от рак баща. Жената е прекарала няколко дена в молитва пред иконата и след известно време баща й е започнал да се чувства значително по-добре.

Във Волгоградската епархия е създадена специална комисия за изследване на явлението, в която влизат и сътрудници от Волгоградския областен кардиологичен център. Те са стигнали до заключението, че контурите на кървавото петно върху образа на Богородица абсолютно точно повтарят анатомичната карта на кръвоносните съдове върху човешкото лице. Специалистите са поискали да определят и химико-биологичния състав на течността, но са получили категоричен отказ за провеждането на такъв род изследвания от страна на ръководството на Волгоградската епархия.

За събирането на писмени свидетелства от вярващите с доказателства за случилите се с тях и с техни близки благоприятни промени, в храма се води своеобразна книга на чудесата.

Още по темата

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...