Полша държи за християнството в Евроконституцията



Източник: Интерфакс

Президентът и премиерът на Полша Лех и Ярослав Качински се изказаха против приемането на конституцията на Европейския съюз в случай, че в преамбюла й няма да има споменаване за християнските ценности.

В сряда поляците информираха за това Германия, която председателства в момента ЕС.

"Правителството на Полша няма да приеме преамбюл, не съдържащ споменаване за християнството", заявиха братята Качински.

Това изявление е реакция на намерението на Берлин да се върне към обсъждането на проблема за споменаването на християнството в конституцията на ЕС.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. ... каза:

    Браво! Трябва да се покаже, че Европа е християнски континент. На които не иска да признае това от конституциаята да бега в Африка, там са мюсулманите.