Посещение на Муун в Лондон след десетгодишна забрана за престой



Източник: la-Croix.com

 

Агенция Франс прес, цитирайки „Дейли телеграф”, предаде, че южнокорейският милиардер Сун Мюнг Муун, основател на сектата „Обединителна църква”, е очакван днес, 5 ноември, в Лондон, след десетгодишна забрана за престой във Великобритания.

Водачът на сектата, 86-годишният Муун, придружен от жена си и снабден с 24-часова виза, пристига с частен самолет в британската столица, където трябва да изнесе лекция за световния мир пред около 1000 души.

Британският вътрешен министър Чарлз Кларк е заявил, че в крайна сметка приел посещението на Муун в страната, предвид напредналата му възраст.

 

Преподобният Муун получил през 1995 година забрана за влизане във Великобритания от тогавашното консервативно правителство, което преценило, че присъствието му в страната е нежелателно поради „опасност за обществения ред”.

 

Агенция Франс прес допълва, че Обединителната църква е обвинявана от критиците си, че практикува промиване на мозъците на своите членове.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...