Почина бившият митрополит на Етолия и Акарнания г-н Теоклит



Източник: ecclesia.gr

На 13.02.2007 почина в Господа, на възраст 85 години, Негово високо преосвещенство бившият митрополит на Етолия и Акарнания г-н Теоклит.

Усобшият йерарх е роден в село Долна Власия в окръг Калаврита през 1922 г. със светско име Лука Аврантинис. Завършил е Богословския Факултет на Атинския Каподистриев Университет през 1954 г. Ръкоположен е за дякон през 1943 г. и за презвитер през 1946 г. Бил е ефимерий, игумен и протосингел в Патра, както и ефимерий на университетския храм “Капникареа”, както и протосингел на Свещената Атинска Архиепископия. През 1965 г. е избран за митрополит на Етолия Акарнания.

Опелото на блаженопочившия бивш митрополит на Еталия и Акарнания се извърши на 14.02.2007 в 16.00 ч. в митрополитския храм на Свети Спиридон, Месолонги.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...