Православен рок-фестивал ще се проведе в Красноярск


Източник: Правая.ру

На 20 септември в руския град Красноярск ще се състои православен мисионерски рок-фестивал, който ще е първият от серията православни рок-фестивали под общото мото "Погледни Небето!".

Акцията е организирана от православната младежка организация "Общо дело" и красноярския младежки клуб "АриZona" под патронажа на Красноярската епархия на Руската православна църква.

"Основната задача на фестивала е да кажем на всички и преди всичко на младежта: Целта на живота на всеки човек е Небето на духа, Небесното Царство, за което говори Евангелието!", заявиха организаторите на концерта.

Концертът няма да се отклонява от формата на традиционните рок-фестивали, но участниците му няма да използват груб уличен език на сцената и няма да пропагандират алкохолно-наркотичния начин на живот – нещо, което често се асоциира с творчеството на някои рок-състави.

Специален гост на рок-фестивала ще бъде Роман Неумоев, лидер на популярния руски рок-състав "Инструкция по выживанию", който вече много години пропагандира православните ценности чрез музиката си. Ще свирят и красноярските рок-групи "Андромеда", "Сталкер", "Ангедония", "Параноя", "ZA!панки".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...