Православната архиепископия на Нигерия отбелязва десетгодишнина


ocmc.org

В неотдавнашно писмо до Православния мисионерски център (OCMC) митрополит Александър от Нигерийската православна архиепископия поздрави всички, които са подкрепили дейността на тази църква: “Вие всички оставихте зелен лист в сърцата ни.” Думите на Негово Високопреосвещенство са по повод десетата годишнина на Нигерийската православна архиепископия.

Нигерийският народ създава съюз на църквите, наречен “Църква на благодатта от Голгота”, в търсене на “автентичната християнска Църква”. През 1985 г. тази група от нигерийски църкви беше въведена в пълната каноническа красота на Православната църква.

В своето писмо митрополит Александър подтиква нигерийските верни към “дълбок размисъл и съсредоточеност върху нашето призвание, нашето служение… за повече духовна работа, за по-усърден и топъл молитвен живот, та да можем “чисто интуитивно” да се вслушваме всеки миг в онова, “що Духът говори на църквите” (Откр. 2:29).

Негово Високопреосвещенство сподели също така какви чудесни възможности има в Архиепископията да се “усети несъмнената Божия любов, милост и благодат; Неговия неотклоним промисъл и божествена намеса”. Митрополит Александър похвали онези, които, използвайки тези възможности, са пратени от Бога да носят Кръста и да възвестяват Евангелието в Нигерия.

Негово Високопреосвещенство изрази също своята дълбока благодарност за подкрепата, която православните църкви в Северна Америка оказват на нигерийските верни чрез OCMC. Понастоящем 11 нигерийски свещеници са подпомагани по програмата “Подкрепи свещеник на мисията”, а много верни от Америка подкрепят Нигерийската православна архиепископия и пряко, както финансово, така и в молитва.

Чрез “мъжете и жените с дълбока вяра и благочестие”, които съдействат на Нигерийската църква, почвата беше обогатена, Светлината на Кръста просия, а водата на Живота продължи да се излива над тази страна и нейния прекрасен народ. Резултатът е растеж, “зелен лист” в сърцата на всички, както в Нигерия, така и в Северна Америка.

Нека това важно дело продължи и нека Нигерийската православна архиепископия процъфтява и се радва на много години!

На снимката: Награда, връчена на OCMC от Негово Високопреосвещенство Александър Нигерийски, по повод десетгодишнината на Архиепископията

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...