Православната и Арменската църква в Турция осъждат карикатурите на Мохамед




Източник:
Nouvelles d’Arménie en ligne

Според турската Анадолска агенция духовните водачи на различните християнски общности в Турция са осъдили миналия четвъртък публикуването на карикатури на пророка Мохамед в някои европейски вестници.

В общо съобщение, подписано от вселенския патриарх Вартоломей и арменския патриарх Месроб ІІ, двете църкви са изразили „тъгата и съжалението си за неуважението спрямо пророка на исляма”.

„Молим се за това, Божествената любов да се възцари в света”, са заявили подписалите се под декларацията, между които и други духовни водачи на малки християнски общности в Турция.

Реакциите в Турция спрямо публикациите на тези карикатури, предизвикали прилив на гневни изблици в мюсюлманския свят, до момента са се ограничили до полагането на черни погребални корони пред норвежкото и датското посолства в Анкара.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...