Православните в Англия се присъединиха към кампания срещу евтаназията



Източник: OrthodoxyToday.org Blog

Деветима водачи на религиозни общности във Великобритания, сред които и архиеп. Григорий от Гръцката православна църква, обединиха сили в обща кампания срещу възможни опити за легализация на асистираното самоубийство и доброволната евтаназия.

Безпрецедентната за страната кампания започна дни преди дебат в Камарата на Лордовете на британския парламент по повод законопроект със заглавие "Асистирана смърт за неизлечимо болните".

В отворено писмо деветимата водачи, представляващи милиони вярващи във Великобритания, сред които християни, индуисти, евреи и мюсюлмани, се обръщат към всички парламентаристи от двете камари на британския парламент. В писмото се казва, че "узаконяването на асистираното самоубийство и доброволната евтаназия радикално ще разклати моралните устои на обществото, защото ще подрине уважението към живота". Религиозните водачи "потвърждават своята вяра в светостта на човешкия живот, която намира изражение в бързия напредък на палиативните грижи за облекчаване на участта на неизлечимо болните и на техните семейства".

Пълният текст на писмото можете да прочетете на английски във формат PDF оттук.

Превод: Пламен Сивов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...