Православните епископи в Америка призовават обществото да опази децата от изкушенията на интернет



Източник: Интерфакс

Постоянната конференция на каноничните православни епископи на Америка (SCOBA) е обърнала внимание на опасността, на която са подложени децата в условията на развитието на цифровата технология, и като последица от това, на все по-голямата достъпност на порнографските материали.

„Децата ви могат да заплатят скъпа цена и да станат жертви на безконтролния достъп до всичко, което може да бъде намерено днес в интернет-мрежата. Това може да се превърне в голяма беда за вашите деца и внуци, да причини тежки нравствени, социални и духовни последици върху техния живот и този на семействата им”, – се казва в декларацията на епископите.

Технологиите, позволяващи да се получи достъп до интернет, стават все по-разпространени и по-прости за използване, отбелязват авторите на изявлението. „Това означава, че много деца и подрастващи могат да получат достъп до общоизвестните материали, ако родителите не бъдат предупредени за тази заплаха и не предприемат мерки, за да я предотвратят”, – смятат те.

В изявлението се подчертава, че „опасността не е в самата технология”, а в отсъствието на средства за защита на децата „от нежелано, съблазнително и открито съдържание”.

Православните епископи на Америка са призовали също производителите на интернет-технологиите да създадат информационни материали, които да дадат възможност на родителите да осъзнаят опасността и да се научат да се борят с нея.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...