Православно богослужение в Парижката Света Богородица


Съгласно вече създалата се традиция за православни богослужения в храма на Парижката Света Богородица по време на Великия пост, в края на миналата седмица там бе отслужена православна вечерня, съобщава Интерфакс.

Повече от 500 поклонници от различни градове на Франция и съседните европейски страни се поклониха след богослужението на храмовата светиня – Трънения венец на Спасителя. Вечернята бе отслужена от предстоятеля на парижкия руски православен храм "Св. Три Светители" игумен Нестор (Сиротенко), съобщава сайтът на Корсунската епархия.

На службата пя мъжки църковен хор, съставен от енориаши на различни поместни Православни църкви.

През времето на Великия пост Тръненият венец се изнася за поклонение в храма на Парижката Света Богородица всеки петък от 15.00 до 17.45.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...