Представления, посветени на християнската жена



Във връзка с празника на Рождество Богородично, музикално-артистичната трупа “Песни за любов” от старческия дом “Света Параскева” в Яш, ще изнесе редица представления, посветени на жената, под названието “Почит и уважение за християнската жена”.

Предвижда се от 10 до 13 септември, трупата да изнесе представленията си в различните домове за възрастни в района. Те включват седем християнски поеми от румънската или световна литература, посветени на християнската жена, най-вече на Света Богородица, девет религиозни химна и два театрално-драматични момента.

Инициативата е дело на свещеника на дома Константин Ипатов, Силвиу Тътуля, певец в хора на църквата при дома, Беатриче Молдовану, психолог на дома, социалния инструктор, Георге Фотя и Ирена Бродечану от окражната библиотека в Яш.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...