Предстоящо в Москва: Първа конференция, посветена на делото на митр. Антоний Сурожки



Източници: Фондация „Митр. Антоний Сурожки”, „Русское Зарубежье”

Фондация „Духовното наследство на митрополит Антоний Сурожки” и Библиотеката фондация „Русское Зарубежье” организират от 28 до 30 септември 2007 година Първа конференция, посветена на осмислянето на наследството на митрополит Антоний.

Докладите на конференцията ще разглеждат различни теми, като възгледите на митрополит Антоний, отразени в проповедите му, живота и дейността му в областта на богословието, пастирството, молитвата, медицинската етика, педагогиката, служението на християните в съвременния свят, отношението към труда и творчеството, и др. Ще бъдат обсъдени и особеностите на езика на проповедта и подхода на митрополит Антоний към литературните произведения.

Сред докладчиците в конференцията са духовни лица, историци, психолози, медици, философи, филолози и творци от Русия, Великобритания, Франция, Холандия, Латвия, Беларус и Ливан.

Присъстващите на конференцията ще могат да участват в кръгли маси и да дискутират вижданията си за наследството на митрополит Антоний, личния опит от срещите си с него и как виждат бъдещето на подобни прояви.

По времето на конференцията ще бъде представена изложба от снимки и публикации на митрополит Антоний. Ще бъде прожектиран премиерно третият филм от серията „Апостолът на любовта” (режисьор Валентина Матвеева), посветен на великия руски духовник.

Входът на конференцията е свободен. Повече информации можете да получите от организаторите на проявата: likvintseva@bfrz.ru


Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Дон Кихот каза:

    Антоний (Блум) – по народност евреин, беше един от най-големите проповедници на ХХ век. Всеки проповедник има свой стил и неговият беше емоционално-моралистичен по простата причина, че нямаше богословско образование. Той допускаше и груби догматически грешки. Например приемаше идеята за гностическия апокатастасис (възстановяване на всичко) под влияние на Ориген и Григорий Нисийски. Оттук отхвърляше съществуването на ада и дявола.