Предстоящ международен библейски семинар в „Свети Сергий”, Париж



Institut Saint-Serge

Православният богословски институт „Свети Сергий” организира от 7 до 9 февруари международен библейски семинар на тема: „Православните и преводите на Библията”. Семинарът ще приключи в неделя, 10 февруари, с Божествена литургия и тържествено заседание в института от 15 часа. По този повод ще бъде присъдена титлата доктор хонорис кауза на митрополит Йоан Пергамски (Зизиулас), почетен председател на Атинската академия.

В програмата на семинара са следните теми:
– Мястото на Свещеното Писание в Православната църква
– Превод и Предание
– Предизвикателства на превода
– Общото дело в превода на Библията
– Библейският превод и богословието

Сред участниците в семинара са изтъкнати имена като отец Джон Брек, преподавател по патристична екзегетика на Свещеното Писание в „Свети Сергий”, архимандрит Януарий от Санкт-Петербургската академия, архимандрит Яков от Баламандския университет (Ливан), епископ Антоний Борисполски, ректор на Киевската академия, и други.

От българска страна доклад на тема: „Новият превод на Библията на български език и значението му за Българската църква” ще изнесе проф. Иван Ж. Димитров.

Участие в семинара е възможно след записване до 1 февруари 2008 година на електронен адрес: ito@saint-serge.net и заплащане на такса в размер на 50 €.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...