Приветстват се всякакви въпроси, свързани с финансовото състояние на Църквата


Източник: OCA News

На 22 август 2006 г., вторник, Негово високопреосвещенство митрополит Херман обяви откриването на нова секция в сайта на Православната църква в Америка [www.oca.org], която ще даде възможност на интересуващите се да поставят въпроси и да получават отговори, свързани с финансовата ситуация в Църквата.

“Целта на тази нова функция е да се започне и и да се поддържа диалог между верните в Църквата и централната църковна администрация”, каза митрополит Херман. “Всякакви въпроси са добре дошли, а ние ще направим всичко по силите си, за да предоставим отговори открито и своевременно.”

“Протодякон Питър Данилчик ще отговаря на въпроси и ще получава отговори от съответните административни служители” , продължи митрополит Херман.

Протодякон Питър, който има 31 години стаж като дякон и 33-годишен професионален опит като корпоративен изпълнителен директор, е бил също в управителния съвет на различни църковни институции и организации, включително семинарията Св. Владимир в Крестуд, Ню Йорк. Той е автор на “Най-добрите практически принципи за финансова отчетност”, предложени на Митрополитския съвет на Православната църква в Америка и въведени като работен вариант в църковната администрация.

“Трябва да се има предвид, че сме в процес на разследване и одиторски проверки и че не всичко може да бъде разкрито точно сега”, каза в заключение митрополит Херман. “Всъщност трябва да се отбележи, че най-вероятно ще има информация, която няма да може да се разкрие в този съдебен окръг, така или иначе, поради правни съображения и поверителност на информацията. Но ще положим всички усилия да отговаряме на въпросите колкото е възможно по-изчерпателно – и във всички случаи откровено.”

Въпроси могат да се задават на info2@oca.org и/или чрез избиране на съответния линк от стартовата страница на Православната църква в Америка на адрес www.oca.org. Отговори ще се поместват в специална секция на сайта.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...