Приветствие на Светейшия Патриарх Алексий към В. Златев



Източник: www.patriarhia.ru

Приветствие на Светейшия Патриарх Алексий към В. Златев, член на Международния Фонд за единство на православните народи, генерален директор на компанията „Лукойл-България”

Светейшият Патриарх Алексий се обърна с приветствено слово към генералния директор на компанията „Лукойл-България”, г-н Валентин Златев, член на Международния Фонд за единство на православните народи по случай 15-годишнина от създаването на компанията. В посланието се отбелязва благотворителната дейност на В. Златев в рамките на дейността на Фонда за единство на православните народи.


До г-н Валентин Златев, член на Международния Фонд за единство на православните народи, генерален директор на компанията „Лукойл-България”

Уважаеми господин Златев!

Сърдечно поздравявам Вас и целия колектив на Вашата компания по случай забележителната дата – 15-та годишнина от основаването на компанията „Лукойл-България”.

Като представител на едрия бизнес, не само в България, но и на Балканите като цяло, през годините Вашата компания извървя дълъг път и израстна на общоевропейско ниво, като работи за подобряването на икономическите взаимовръзки на страните от континента, укрепването на вековните традиции на сътрудничество между нашите братски единоверни народи.

Радостен е фактът, че Вие и всички ваши сътрудници, отделяте голямо значение на българо-руските взаимоотношения, като провеждате активна позитивна работа по сплотяването не само на бизнеса, но и полагате усилия и в другите секроти на обществото. Хората се вслушват в мнението на Вашата компания, успехите ви будят интерес, а заслугите Ви получават признание.

Компанията е придобила богат опит, превърнала се е в колектив, уважаван в страната си, в Русия, известен в международните бизнес общества.

Особено бих искал да Ви благодаря, в качеството Ви на Генерален директор на компанията за Вашата преданост към Светото Православие, активната Ви благотворителна работа в Международния Фонд за единство на православните народи и неговото Българско представителство. Изключително съм щастлив да отбележа Вашите усилия, положени за развитието на руско-българските връзки, укрепването на православното единство на Балканите, подкрепата, оказана на каноническите структури на Българската Православна Църква, подпомагането на православните светини на Вашата страна и поддържането на мащабни хуманитарно-мисионерски програми, осъществявани от Българското представителство на Фонда.

Радостно, е че наред с личния успех, Вие останахте милосърден и добър човек, готов да се отзове на молбите и нуждите на другите, който се ръководи от спасителните евангелски истини.

Поздравявам Вас и всички сътрудници на вашата компания, като желая на всички Божията помощ, крепко здраве и дълголетие, нови икономически постижения в работата Ви за благото на нашите страни.

+АЛЕКСИЙ, ПАТРИАРХ МОСКОВСКИЙ И НА ЦЯЛА РУСИЯ

Превод: Стояна Стоева

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...