Призив на Православния мисионерски център във Флорида за набиране на мисионери



Източник: Православен християнски мисионерски център

Православният християнски мисионерски център (Orthodox Christian Mission Center –ОСМС) спомага за разпространението на православната християнска вяра по света и мнозина йерарси търсят хора, които да служат на Господа на полето на мисията.

Бог призовава хора с различно обществено положение и с разнообразни умения и таланти да откликнат на заповедта Му да „идат и научат всички народи”.

Мисионерската дейност е едновременно и предизвикателна, и взискателна, и в същото време е благодатна възможност за проповядването на Благата вест на нашия Спасител Господ Иисус Христос. Както обяснява призванието си да служи на Господа един от настоящите ни мисионери Дрико Папас, ние биваме подсещани да изпълняваме призива.  

В нашия забързан съвременен начин на живот човек рядко спира и се замисля дълбоко за това, което прави за духовния си живот. Сред забързаното консуматорско общество на Америка, където бавно потъваме в плаващите пясъци на американската мечта и където сме научени и привикнати да се надпреварваме с другите, за да бъдем първи, Бог ме удостои с кратък миг да се замисля върху себе си. Да се вгледам малко по-интимно в това, с което се занимавам. Така открих, че всичко, което правех, го правех само за себе си. В този кратък дар на съзерцание осъзнах, че Господ ми отправя покана, призив, може да се каже, да направя нещо за другите. Той ми предложи да бъда част от лозата на Неговата свято дело. Сега осъзнавам, че дара на Светата Му лоза се предлага на всички, но за да го получим, трябва да чуем, и когато чуем, се ражда надеждата за нови нарастъци. Затова трябва да има хора, които да продължат напред и да предлагат Лозата не само на думи, но и с цялата доброта, радост и любов, преливащи от сърцето.

Когато започнахме в първите години с ПХМЦ, Господ започна да излива Своята благодат върху моя живот. Бях извикан да помогна да се организира първият проект за изграждане на църква в Африка от един американски екип; едни от най-приятните месеци от моя живот прекарах, изпълнявайки Неговото дело сред кенийците. И докато е ясно, че получавам повече от преживяното, отколкото влагам, Господ продължава да върши Своята воля чрез нас, въпреки че позволява плодовете да остават скрити за нас, за да допусне в нас очакването ни за смирение. Господ ме благослови, като въведе Кристин в моя живот чрез мисионерските ми контакти. След това Господ ни благослови с брак, две прекрасни момчета, и отново ни постави на мисионерското поприще, след като попълни с нас една нужда в Албания при Негово блаженство архиепископ Анастасий. В работата ни постоянно си припомням, че единственото, от което имаме нужда, е да се уповаваме в Него и да се обръщаме към Него в нашите нужди, защото Господ е винаги тук с покана за нас.

Прочитайки това свидетелство, усещате ли Божия зов към мисионерство? Мисионерите от ПХМЦ служат като учители в семинарии, съветници в случаи на насилие, преподаватели по английски като чужд език, лекари, медицински сестри и свещеници, грижат се за деца, работят с младежи. Ако се замисляте за възможността да се отдадете за две години на мисионерска дейност, моля, свържете се с Мисионерския център, за да научите повече как можете да станете дългосрочен мисионер.

Посетете сайта ни www.ocmc.org за възможностите в областта на мисията или се свържете с нас на имейл адрес: missions@ocmc.org.

Молим за вашите непрекъснати молитви за всички наши мисионери. Средства за подпомагане нашето служение могат да бъдат изпращани на: Orthodox Christian Mission Center, P.O. Box 4319, St. Augustine, FL 32085-4319.

* * *

Православният християнски мисионерски център: В помощ на православните християни да отвърнат на Христовия призив да проповядват, учат, кръщават и служат на бедните и да научат всички народи, е официална международна мисионерска агенция на Постоянната конференция на каноничните православни епископи в Америка (SCOBA).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...