Продължават преследванията на християни в Иран


Службите по сигурността на Иран арестуваха две християнки по обвинение в антидържавна дейност. Апартаментът в Техеран, където са живеели жените, бе обискиран, имуществото им е конфискувано, пише британският вестник "Christian Today".

На арестуваните жени е разрешено да ползват телефона само за една минута на ден, за да се обадят на близки роднини. И двете жени се нуждаят от спешна медицинска помощ, отбелязва изданието.

При своето последно обаждане една от жените казала на своите роднини, че има инфекция и треска, и добавила, че умира.

Преследванията на християните в Иран се засилиха през последните няколко години поради зачестилите случаи на преминаване на мюсюлмани към християнството. Само за 2008 г. в страната бяха арестувани не по-малко от 50 християни.

Тези дни на летището в иранския град Шираз бяха арестувани трима християнски мисионери, пристигнали от Дубай. Всеки от тях получи по осем месеца условно.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...