Протести срещу анимационен сериал „Градът на папата“



Източник: Нетинфо

Жалба срещу анимационната поредица "Popetown" , която тръгва в Германия (MTV.de) на 3 май, е депозирана пред съда в Мюнхен, от името на католическата църква, съобщават медиите. Жалбата съдържа протести освен срещу съдържанието, и срещу начина на водене на рекламната кампания на филма. Сериалът е британска продукция. Първоначално е продуциран от Би Би Си, но излъчването му във Великобритания е отменено след множество протести; продължава обаче да се разпространява на DVD. Филмът е посветен на всекидневието във Ватикана.

"Popetown" представлява "колективна обида за практикуващите католици", се казва в жалбата. В кадър от филма кардиналите лежат край басейна и пият коктейли. Твърди се, че дублирани на немски диалозите са още по-богохулни, тъй като в тях Светият отец твърдял, че мрази сираците "като чумата" и че за него е "истинска гадост" да ги приема на аудиенция.

Миналата седмица председателят на групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в провинциалния парламент на Бавария, Йоахим Херман, е предложил да се внесе жалба срещу Ем Ти Ви заради напълно недопустимата сцена, представена на цяла рекламна страница на сп. "Ти Ви тудей": празно разпятие и до него Исус Христос с трънен венец и кървави рани по тялото, който се превива от смях пред телевизора.

Изправена пред натиска на църквата и някои политически среди в Германия, Ем Ти Ви е предложила да организира телевизионни дебати, след излъчването на първия от общо 10-те епизода на филма.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...