Путин: Православната вяра и ядрената енергетика правят Русия силна



Източник: РИА Новости

Москва, 1 февруари. Християнската вяра и ядрената енергетика правят силна руската държава и сигурността на страната, е заявил в четвъртък Владимир Путин на въпрос на журналистка от град Саров по време на годишната си пресконференция в Кремъл.

Журналистката е искала да знае какво място отрежда президентът на православната вяра в бъдещето на страната и каква е стратегията на Русия в областта на ядрената енергетика. Това е бил последният въпрос на голямата пресконференция на 1 февруари.

„Двете теми са тясно свързани помежду си, защото както традиционното вероизповедание в Руската федерация, така и ядреният щит на страната са компонентите, които правят силна руската държава и създават условия, необходими за гаранцията на външната и вътрешната сигурност на страната. Оттук се налага ясно заключението за отношението, което държавата трябва да покаже, както днес, така и в бъдеще, и за едното, и за другото”, – е подчертал Владимир Путин.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...