Разрушена православна църква в Кения


ocmc.org

При завръщането си в Кения от Египет Негово Високопреосвещенство архиепископ Макарий Кенийски беше посрещнат от картини на масово разрушение и голямо страдание. Неговата обиколка из страната след пристигането си го отведе до някои от най-тежко пострадалите места от насилието, което избухна във връзка с оспорваните президентски избори.

В Накуру православната църква “Дева Мария” е напълно разрушена. Много хора все още се страхуват да пътуват и остават по домовете си. Хилядите, останали без дом, са се настанили временно навсякъде, където могат, включително в църквите и парковете.

Транспортната система до голяма степен не функционира. Вследствие на това много хора са без храна и лекарства. Червеният кръст реагира, но нуждата все още е огромна. Православният мисионерски център (OCMC) сега разширява своята програма за събиране на доброволни средства за кризата в Кения (“Kenya Crisis Collection”), за да помогне на архиепископ Макарий да предостави най-необходимото на хората в Кения без оглед на тяхната племенна или религиозна принадлежност от името на Православната църква.

Досега десет хиляди щ. д. от събраните средства са изпратени за закупуване на храна и лекарства за нуждаещите се и страдащите в Кения, но са необходими още много. Според Негово Високопреосвещенство ще са необходими години за възстановяването на страната.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...