Роднините на Патриарх Теоктист ще присъстват на погребението


Източник: crestinortodox.ro

Местните власти от родното място на Патриарх Теоктист взеха решение да помогнат на близките и роднините на Патриарха да стигнат навреме за погребението. Това стана след като някои от племенниците на покойника, повечето от които на 70 години, се оплакаха, че нямат пари да стигнат до Букурещ.

Роднини и близки на Негово Светейшество ще бъдат закарани до Букурещ с автобус за сметка на общината.

Вестта за смъртта на Патриарха дошла като гръм от ясно небе за селяните от Виктория, където са повечето му роднини. Шестимата му живи племенници разбрали от медиите за ужасната смърт. Те дори не знаели, че е болен.

Близките разказват, че Патриархът за последен път посетил родното си място преди две години. Посрещнали го като най-виден гост, както се прави на село – всички пременени в национални носии.

Една от племенниците през сълзи разказва за скромността и смирението на Негово Светейшество Теоктист, който когато им ходел на гости, най-много обичал дам му приготвят качамак със сирене и сметана.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...