Рождественско послание на Антиохийския Патриарх Игнатий ІV



Източник: www.antiochpat.org

Рождението на нашия Спасител Иисус Христос едва всяка година, за да ни припомни за безкрайната Божия милост и любов към Неговото творение. Тя идва, за да ни призове да размишляваме отново и отново върху върховното Тайнство на Божественото Въчовечаване, без което нашето спасение би било невъзможно.

Рождество Христово предоставя за всички ни една възможност за духовна обнова; това е момент за размисъл за нашия живот, действия и поведение, и за изпълняване на този наш живот в Христа. Мир и радост се разпръснаха навред по земята в момента, когато божественият отрок се яви в скромна пещера. Не светът на силните, а бедните пастири, сърдечни и смирени, бяха онези, които го приеха.

Рождество Христово е една покана за всички нас да изпълним небесното послание и да се борим да мир, който за съжаление днес като че ли изглежда недостижим в много райони на нашия страдащ и разпъван свят. Образи на кланета и разрушения биват показвани и разпространявани всеки ден, както и образи на насилие над достойнството на човешкото същество, заради което славният Син се съгласи да обитава сред нас, за да възстанови нашето сродство с Отца; да ни направи способни да седнем заедно с Него в Съдния ден.

Отправяме нашите молитви към нашия Господ през тези славни празнични дни на Рождество, Нова Година и Богоявление, да ни даде Мир и Сигурност, имайки правото да моля Бога, и възкликвайки заедно с авгелите: “Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение”.

Игнатий ІV
Патриарх на Антиохия и целия Изток

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...