РПЦ планира настъпление към Централна Азия и Китай


Известният руски мисионер отец Даниил Сисоев заяви, че Църквата трябва да създаде свои образователни центрове в Киргизия, която според него е удобна база за мисионерско настъпление към страните от Централна Азия, Тибет и Китай, съобщава Newsru.com.

"В Бишкекския университет и Руско-киргизкия университет трябва да се създадат теологични факултети, за да стане Киргизия плацдарм за цялата Централна Азия. Именно оттук може да се настъпва към цялата Централна Азия, Афганистан, Тибет и Китай“, заяви отец Даниил на кръгла маса в Москва.

Според него „киргизите, а също и част от узбеките, дунгарците и уйгурите са напълно узрели за православна мисия, което може да даде грандиозен резултат: вратите към Китай са отворени, но те не се използват“.

"В Централна Азия според занижени официални данни живеят около половин милион протестанти, а те са започнали да действат там едва през 1992 г. При неголяма активност протестантите получили огромен успех. В региона успешно работят и католиците. Мисионерите от Уругвай са създали там цяла епархия три години след започване на работата", подчерта свещеникът.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...