Румънската патриаршия откри своя информационна агенция



„Базилика” е името на информационната агенция на Румънската патриаршия. В електронен формат тя ще предлага информация за институциите, дейността и позицията на Румънската Православна Църква и другите църкви по актуални въпроси, съобщава Радио Ватикана, като се позовава на италианската SIR .

Освен на румънски, новият сайт, www.basilica.ro, ще бъде достъпен на английски, френски и руски език, а информациите ще бъдат безплатни за частни лица и институции, както и за професионално ползване, но със задължението да бъде цитиран източника.

Новият румънски патриарх Даниел винаги е бил свързан с медиите. Още като митрополит в Яш той създава радио, покриващо почти три четвърти от територията на Румъния. След избирането му за патриарх създава медийния център „Базилика”, към която принадлежи и новия сайт, както и ежедневникът и радио “Ziarul Lumina” и телевизионния канал Тринитас, “Televiziunea Trinitas”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...