Русенският митрополит Наум се срещна с Румънския патриарх Даниил



 

Днес Русенският митрополит Наум, заедно с българска църковна делегация, се е срещнал с Румънския патриарх Даниил в Букурещ. На срещата са били обсъдени актуални проблеми за Православната църква в момента и техния отзвук в българското и румънското общество, се казва в съобщението на Basilica.ro. По покана на румънските архиереи митрополит Наум бе и един от официалните гости на Международната среща на православната младеж, която се проведе между 6 и 9 септември в румънския град Сибиу.

Към края на срещата в Румънската патриаршия, в параклиса „Св. Георги Победоносец“ патриарх Даниил е връчил дарове за Софийската епархия – дреха на св. Петка, както и кръст за благословение на българския народ. За тези дарове митрополит Наум е предал благодарностите към Румънския патриарх от патриарх Неофит.

Още днес от 17 ч. Русенският митрополит ще донесе за поклонение дрехата на св. Петка в русенския храм „Св. Троица“, където светинята ще остане до 15 септември, а след това тя ще бъде пренесена за поклонение в Софийската епархия.

Снимки: Ралука Ене/ Basilica.ro

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...