Руската православна църква одобрява резултатите от изборите в Русия



Интерфакс

Предварителните резултати на парламентарните избори на 2 декември свидетелстват, че сегашният политически курс на Русия се подкрепя от абсолютното мнозинство на нейните граждани, заявиха представители на Руската православна църква.

"Очевидно е, че абсолютното мнозинство от народа подкрепя политиката на днешното държавно ръководство. Това може да не се харесва на някой в страната или извън нея, но то просто е така", заяви в понеделник пред "Интерфакс" протойерей Всеволод Чаплин, заместник глава на Отдела за междуцърковни връзки на Московската патриаршия.

Той оцени като положителен факта, че повечето руснаци не желаят нито политиката от 90-те години, когато Русия е била разграбвана и унижавана, нито връщането на комунистите на власт. Изборите бяха спечелени с огромна преднина от пропрезидентската партия Единна Русия (64 %). Комунистите останаха назад с далеч по-скромния резултат от 11%. Подобен резултат имат и две други партии с патриотична нагласа. Либералните партии и политици, подкрепяни от Запада, не събраха необходимия брой гласове, за да влязат в Думата.

"Надяваме се, че властта, опряна върху направения от хората избор, ще поведе по-уверено, отколкото досега, страната ни към духовна свобода, самостоятелност, ще утвърди ролята й на самобитен център в света, готов не само да защитава своя исторически път, но и да предложи на другите народи пътища за изход от днешната глобална задънена улица", каза в заключение отец Всеволод.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...