Руска православна църква ще бъде възстановена в Харбин


Източник: Interfax

Църковна сграда, паметник на руската дървена архитектура, при която не са използвани гвоздеи, ще бъде възстановена в Харбин, Китай.

Църквата ще бъде построена в рамките на съвместен руско-китайски проект за възстановяване на руска дървена църква от 20-ти век, разрушена през 1966-1976 г. по време на Културната революция, съобщи официалният уебсайт на Московската патриаршия.

В съседство с църквата ще бъде организирана изложба на руско изкуство и занаяти като макет на малко руско село. Изложбата ще представя и скулптури на известни руски учени и писатели.

Частни бизнесмени в Русия и Китай са готови да дарят над 6 милиона долара, необходими за строителството.

Официални представители на Руската православна църква, които поддържат връзка с организаторите на проекта, се надяват, че възстановената църква няма да бъде просто един архитектурен паметник, а пълноценно функционираща църква, която ще се използва за богослужения.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...