Руските сектанти , които чакаха свършека на света, напуснаха скривалището си



Интерфакс

Последните представители на сектата от Пензенска област, Русия, които се криеха от ноември миналата година под земята в очакване на Страшния съд, бяха изведени рано тази сутрин от скривалището си, съобщава Интерфакс, позовавайки се на кмета на местната община Владимир Провоторов.

Той уточни, че от пещерата са излезли девет души: "състоянието на излезлите е задоволително, нормално". Провоторов обаче отказа да съобщи, къде са били настанени изведените хора.

Руските медии събощават и за труповете на две жени, намерени в подземието, починали вероятно поради тежките условия на живот в него.

Междуврeменно представители на Московската патриаршия заявиха загрижеността на Църквата за заблудените души на сектантите и надеждата, че те ще се върнат в лоното на православната вяра.

"Радваме се, че хората, които се бяха самозаточили в пещера, се връщат към нормалния живот. Надяваме се преживяното да стане урок за тях, за да разберат, че спасението се придобива не по този начин, а по пътя на вътрешния подвиг, извършван там, където Господ е посочил мястото на човека", заяви пред Интерфакс временният секретар на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия отец Георгий Рябих.

Той изрази надеждата си, че "с Божията помощ тези хора ще получат духовно и телесно излекуване и ще добият сили за връщане към истинските норми на християнския живот, запазени в Православната църква".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...