Руският патриарх Алексий откри общоруска конференция за борба с наркотиците


Източник: patriarchia.ru

Днес в съборната зала на московския храм-паметник „Христос Спасител” се откри общоруска конференция на тема „Сфера на националната отговорност: властта, Църквата, бизнесът, обществото заедно срещу наркотиците”. Слово на откриването произнесе Негово светейшество патриарх Алексий.

Участниците бяха поздравени от президента Владимир Путин. Посланието на президента бе прочетено веднага след патриаршеското слово от пълномощния президентски представител в Централния федерален окръг Георгий Полтавченко.

Форумът, организиран от Руската православна църква, Федералната служба за борба с наркотиците и Душепопечителския православен център „Св. Йоан Кронщадски” – организация с многогодишен опит в духовното и физическо лекуване на наркозависимите – при съдействието на руския президент и правителство, както и на най-големите бизнес-организации в Русия, има за цел да обедини всички слоеве на обществото в борбата срещу разпространението на наркоманията, да формира активна гражданска позиция по този болезнен проблем. Сред набелязаните цели са: популяризиране на методи за личностно израстване чрез труд, творчество, спорт, изграждане на система за защита на младежта от наркозависимост в селата и малките градове, популяризиране на опита на възстановителните центрове на Руската православна църква в лечението и профилактиката на „психоактивните зависимости”. Освен това ще бъде обсъдена разработената от Църквата „Концепция за профилактика на наркоманията в Русия”.

Секционните заседания на конференцията са посветени на следните теми: „Наркоманията — заплаха за устойчивото развитие”, „Духовно-нравствената просвета и възпитаването на здраво поколение като най-важен аспект на профилактиката на наркозависимостта”, „Ролята на медиите в профилактиката на наркозависимостта”.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...