Руският президент Путин посети Руската задгранична църква


Източник: Interfax

Photo: Press service of the President of Russia През последните години станахме свидетели на серия от знакови посещения и инициативи за помирение между Московската патриаршия и отделилата се по времето на революцията от нея Руска задгранична църква (РЗГ).

На 15 септември т.г. руският президент направи пореден жест на добра воля от страна на руското правителство, което очевидно също желае помирение и обеденинение между каноничната и отцепилата се от нея по политически причини РЗГ.

Срещата между Путин и първия йерарх на РЗЦ, Лавър, стана в Ню Йорк, в сградата на Синода на РЗЦ. Преди това Путин се поклони на Курската икона на Света Богородица.

По време на последвалата среща Путин благодари на митрополит Лавър за възможността да се поклони на една от най-почитаните от руския народ икони. Той подчерта, че вижда това като знак за възможност за обединение на руския народ чрез възстановяване на единството между двете църковни юрисдикции.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...