Руски православен свещеник се обяви против продажбата на лекарства, съдържащи наркотични вещества



Източник: interfax

Йеромонах Анатолий Берестов, директор на Центъра за рехабилитация на наркозависими „Св. Иоан Кронщадски”, изрази загриженост за състоянието на фармацевтичния пазар в страната и призова властите да забранят продажбата на лекарствата, съдържащи наркотични вещества без рецепта.

„Не съм против лекарствата, които съдържат наркотични вещества, а против тяхната продажба без рецепта. Трябва да възпрепятстваме възможността младото поколение да купува тези лекарства свободно”, заяви в четвъртък отец Анатолий за Интерфакс.

Йеромонах Анатолий подчерта сериозността на положението, като заяви: „Наркотиците се разпространяват в цялата страна, а официалната статистика сочи, че към днешна дата в Русия има около 6 мил. наркотично зависими.”

„В Русия съществува законен пазар за наркотици. Някои лекарства, предписвани за определени заболявания, но съдържащи упойващи вещества (като напр. кодеин) се продават по аптеките свободно, без рецепта”, каза той.

„Десетки хиляди млади хора в Москва и стотици хиляди млади хора в цялата страна използваха тези лекарства като наркотици и станаха зависими от тях”, допълни отец Анатолий, който има диплома по медицина.

 
Превод: Детелина Христова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...