Светият Синод на Гръцката Църква поздравява българския президент за присъединяването ни към ЕС



Източник: Пресцентър на Е.Ц.

Писмо на Светия Синод на Еладската Църква до Президента на Република България г-н Георги Първанов. Прот. 5392, № 3035


До Негово превъзходителство Георги Първанов, президент на Република България, в София

Ваше превъзходителство, навечерието на 2007 г. е важен етап за Българската държава, приятелския и братски Български народ, тъй като приключва процесът по присъединяването на България в Европейския Съюз и така се изпълняват мечтата и желанието за една нова епоха на напредък и развитие на Българския народ в сътрудничество с останалите държави от Европейския Съюз.

За нас, православните християни, влизането в Европейския Съюз и на други православни европейски държави, каквато е България, има особено значение, понеже се засилва съществено гласът на Православието в Съюза при съвместното посрещане на различни проблеми, тревожещи съвременния човек и народите по земята.

Изразявамеискрените си и сърдечни поздравителни благопожелания за радостното събитие на добро сътрудничество между нашите народи за защита на християнските принципи, върху които е основана и изградена европейската мисъл и цялата структура на обществения живот на континента, но и за съхраняване на традициите на нашите народи, особено на нашите православни традиции в Европейския Съюз.

Освен това, като се молим, щото влизането на Вашата страна в Европейския Съюз да удовлетвори очакванията на братския и възлюбен Български народ за напредък и благоденствие, поздравяваме Ваше превъзходителство и оставаме с любов в Господа и почит към Вас.

Главен секретар: архимимандрит Кирил Мисиакулис

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...