Свещенически турнир по минифутбол проведоха в Македония



МПЦ

Вчера в спортния център в Нови Дойран се състоя турнир по минифутбол между отборите на епархиите на Македонската православна църква, организиран от Струмишката митрополия. Победители след 3:2 на финала със Струмица станаха духовниците от Преспанско-пелагонийската епархия (Битоля) и с това си заслужиха домакинството на следващия турнир. На трето място се класира Повардарска епархия (Велес) след победа над скопските свещеници. Накрая спортно-църковното събитие бе ознаменувано с братска трапеза.

Домакинът, струмишкият митрополит Наум, поздрави участниците за бодрия дух и благодари за присъствието им на спортния празник. Той сподели, че въпреки че всеки отбор се стреми към победа, все пак най-важно е общуването и че в този случай победата ще бъде за цялата църква. „Победата на неразривната общност я доказваме и показваме с всяка наша среща”, изтъкна той.

„Всички ние се молим да бъде Божията воля и изпълнението на Божията воля е нашата истинска храна, а не нашите идеи за себе си и амбициите ни за победа, особено когато се отнасят за неважни неща. Понякога Бог ни проверява чрез неважни поражения дали Неговата света воля е наша храна, или нещо друго. Защото, ако в малкото се покажем неверни, как ще ни даде голямото…? А кое е това нещо, което наричаме неважно? Всичко, освен Него, е неважно”, каза в беседата си владика Наум.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...