Северна Корея – страната, в която християните са най-застрашени от преследване



KrustНад 100 милиона християни по света са преследвани заради тяхната вяра, се казва в годишния индекс на независимата християнска организация „Open Doors“ („Отворени врати“), се съобщава в информация на Deutsche Welle.

Това прави християните най-преследваната религиозна общност в света, заяви при представянето на доклада ръководителят на организацията Маркус Роде. Само за една година посегателствата срещу християни са се увеличили двойно. Същото важи за нападенията срещу християнски храмове. От ноември 2014 до октомври 2015 година са регистрирани общо 7 100 убийства на християни заради тяхната вяра, а броят на нападенията срещу църкви надхвърля 2 400. Предишният индекс на „Open Doors“ е отчел 4 344 убийства на християни и 1 062 нападнати или разрушени църкви.

Докладът изброява 50 страни в света, в които християните са най-застрашени от преследване. В 35 от тях зад нападенията срещу християнското население стоят ислямски екстремисти, уточняват от „Open Doors“. Най-често това са представители на радикалните групировки „Боко Харам“, „Ал Шабаб“ и „Ислямска държава“, които използват брутална сила срещу християните и други немюсюлмански малцинства.

bibel-in-nord-korea

Притежанието на Библия се наказва строго в Северна Корея. Снимка: Open Doors

Северна Корея за четиринайсета поредна година оглавява списъка на страните, в които християните са най-застрашени от преследване. Трудови лагери, изтезания, гонения: няма друга страна в света, която да се отнася по-зле с християнското население. След Северна Корея се нареждат Ирак, Еритрея, Афганистан, Сирия, Пакистан, Сомалия, Судан, Иран и Либия.

 

 

 

 

Източник: www.dw.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...