Седмица на Православието в католическата семинария в Сао Паулу



Източник: ЕOREO

От 27 до 30 август 2007 година в семинарията Maria Mater Ecclesiae в Сао Паулу, Бразилия, се е провела Седмица на Православието. Новото учебно заведение, открито преди четири години, днес обучава над 160 семинаристи от 19 епархии в Бразилия, от Амазония до Рио Гранде до Сул.

Всеки ден йеромонах Александър Синяков, секретар за отношенията с църквите и обществото на Корсунска епархия (Московска патриаршия), е изнасял лекции за Руската православна църква, диалога между католици и православни, положението на християните в Русия, взаимоотношенията между различните поместни Православни църкви. В четвъртък, 30 август, при чиноначалието на митрополит Дамаскин (Мансур) от Антиохийската патриаршия, православните свещеници от Сао Паулу са отслужили православна литургия в църквата на семинарията.

Литургията, на която са присъствали всички семинаристи, е била предшествана от дебат за униатството, в който са участвали католически и православни духовници, сред които абат Патрик де Лобие, почетен преподавател на Женевския университет, архимандрит Димитрий, секретар на митрополията за Латинска Америка на Антиохийската патриаршия, и преподаватели от семинарията.

Освен това, йеромонах Александър е изнесъл лекции за Руската православна църква и православно-католическия диалог в бенедиктинското абатство „Света Богородица на мира” в Сао Паулу, в кармелитския манастир в града и в новициата (част от католическите манастири, в която се подготвят и обучават послушниците – бел. прев.) на Христовите легионери в Аружа, в който пребивават над 120 послушници и 70 колежани и гимназисти от малката семинария.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...