Седмо издание на Международния музикален фестивал в Арецо, Италия



Под патронажа на Президента на Италия и министерството на културата се провежда седмото издание на международния музикален фестивал в Арецо.  След седмица, посветена на Е. Григ в рамките на програмата на фестивала на 12 ноември се проведе научна конференция на тема:

„Между земята и небето. Музиката в древните литургии на Изтока и Запада”

Театър Пиетро Аретино посрещна участниците в научния симпозиум: проф. Енрико Фубини, преподавател по история на музиката в университета в Торино и гост-професор към университета на Мидълбъри, САЩ, гл. ас. д-р дякон Иван Иванов, преподавател в Богословския факултет на Софийския университет, проф. д-р Джани Лонг, президент на федерацията на евангелските църкви в Италия, проф. Алберто Мелони, Университет в Модена – Реджио Емилия, проф. Чезарино Руини от университета в Болоня, Фариан Сабахи, журналист и писател, преподавателка в университет в Лондон и Торино.

Вечерта участниците присъстваха на тържественото откриване на фотографска изложба: „Хора на Бога. Пътуване в друга Европа” на Моника Булай. Програмата на участниците включваше прожекция на филма „Лоренцино/дон Милани” – една историческа следа от Алберто Мелони, Фабио Нардели, Федерико Руоци.

Поканата към дякон Иван Иванов за участие в конференцията е свързана с книгата му „Между ангелите и човеците – музикално-химнографско изследване на литургическата традиция на исихазма” и публикациите му по темата в западни научни издания.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...