Сектанти в Русия се скриха в землянка, идвал краят на света



Източник: Dnes bg

В Берковския район на Пензенската област, централна Русия, 29 души, в това число четири деца, следвайки религиозните си убеждения, са се барикадирали в скривалище, където чакат края на света. Според тях той ще настъпи през май 2008 г., предава руската агениця „Новости“.

Сектантите заплашват да се самозапалят, ако спрямо тях бъдат взети насилствени мерки. Единственото им желание е да ги оставят „на мира“. Подземният тунел с килии, кухня и други помещения те изкопали през лятото. Запасили са се с продукти и газови бутилки, за да си приготвят храна.
Опасения у властите и милицията, която денонощно дежури на входа на землянката, предизвиква здравословното състояние на четирите деца, най-малкото от които е на годинка, отбелязва „Новости“.
Температурата в землянката не надвишава 12 градуса по Целзий. Против водача на сектата Пьотр Кузнецов, който представя себе си като „отец Пьотр“, прокуратурата на Пензенска област е възбудила наказателно производстно за организиране на група, посягаща върху личността и правата на граждани, за което се предвижда максимално наказание от 3 г. затвор и задължително психиатрично изследване.
Т.нар. отец Пьотр забранява на последователите си да гледат телевизия, да слушат радио и да пипат пари. Представители на руската православна църква се опитали да уговорят отшелниците да напуснат скривалището си, но не успели.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...