Сектанти се кланят на икона с лика на Путин



Actualno com

В село Болшая Елня на Нижегородска област членовете на местната религиозна секта Пресвета Богородица "Възкресяваща Русия" се молят в прекия смисъл на думата на президент на Русия Владимир Путин, съобщи в. "Московский комсомолец".

Вярващите се събират всеки ден на служба в кирпичена сграда, обявена от тях за църква, целуват икона с лика на президента и се молят той да спаси Русия от задаващия се апокалипсис. Фотиния, водачката на сектата, е уверена, че в предишен живот Путин е бил апостол Павел.
Тя разказва, че с Путин отдавна била в духовна връзка. "В друг живот той е бил княз Владимир, а аз княгиня Олга." Путин бил също Соломон, а тя – Савската царица.
Специално за вярващи в църквата издават вестника "Храм на светлината". На страниците му могат да се прочетат ексклузивни интервюта … с апостол Павел и дори със самата Богородица!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...