Сектанти чакат от 5 месеца Апокалипсиса



Dnes.bg

Членовете на православна секта, които прекараха последните пет месеца откъснати от света в скривалище, очаквайки Апокалипсиса, започнаха да напускат убежището, което заплашва да се срути, предаде АФП. Това съобщиха представители на прокуратурата на Пензенска област, на 500 км. югоизточно от Москва.

"В резултат на преговори, седем жени приеха да напуснат затвора си. След като го напуснаха, те бяха прегледани от лекар и се разбра, че няма опасност за здравето им", каза един от следователите.

Продължават преговорите с още 28 души, сред които 4 деца, които остават затворени в къщата. Малко по-рано представител на местните власти заяви, че тяхното скривалище ще се срути под тежестта на натрупалия сняг и добави, че спасители и полицаи са на пост там 24 часа в денонощието.

35 членове на сектата се укриха недалеч от село Николское, очаквайки през май 2008 г. идването на Апокалипсиса. Те определили датата, като я разгадали по звездите.

Сектантите заплашват, че ще се взривят, ако някой се опита да ги принуди да излязат от укритието си на дъното на дере, където са убедени, че ще могат да оцелеят след края на света.

Въпреки студа членовете на сектата отказват да излязат и не пускат и децата, въпреки призивите на властите, включително и църковните.

Те се считат за единствената истинска православна църква. Преди това те живеели мирно в село Николское, като отказвали да ползват съвременни придобивки като ток и телефон.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...