Солунска Митрополия организира акция за превенция на детската порнография



Източник: ecclesia.gr

В Солунска митрополия започва интернет акция за осведомяване и предпазване от детската порнография. След няколкото големи скандала в Европа, свързани със сайтове, предлагащи детска порнография, гръцката общественост, активна както винаги по социални въпроси, прояви своята нетърпимост към такова мерзко дело като използването на най-невинните същества – децата, за едно от най-гнусните престъпления срещу личността.

Инициативата за такава интернет акция не дойде отгоре, а бе издигната от един от паралелните сайтове в митрополията и бе подет от редица други енорийски центрове.

Акцията включва разпращане на рекламни материали, информация и просто картички с предупреждения за надвисналата опасност. Организаторите предвиждат и изобличаване на сървъри, които поддържат такива сайтове, както и активно наблюдение на интернет пространството. Ако ние като хора не проявим нетърпимост към това явление, едва ли държавата и полицията ще могат да се справят, твърдят организаторите.

Превод: Светослав Риболов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...